Ons fietsarrangement

Fietsen door de heuvels en dalen  
van de Vallée du Tarn

Het fietsarrangement

Tijdens deze meerdaagse fietsvakantie fiets je van het ene huis naar het andere door het heuvel- en rivierenlandschap rond de Vallée du Tarn.  Dit landschap varieert in hoogte van 200 tot 600 meter. Je fietst over goede en vooral rustige asfaltwegen met af en toe een stukje grindpad. Er zijn makkelijke routes langs de rivier, maar ook pittige routes over de heuvels. De elektrische fiets biedt hierbij uitkomst. 

Je neemt je eigen fiets mee. Wij verhuren geen fietsen!  Fietsen doe je zonder bagage, wij zorgen voor het bagagevervoer.

Een hele fraaie optie is om fietsen en wandelen te combineren. 

fietstochten volpension frankrijk aveyron
wandelingen rond Ambialet zuid frankrijk

In dit arrangement kun je zelf aangeven:

- van wanneer tot wanneer je wil fietsen
- uit hoeveel overnachtingen de tocht moet bestaan
- hoeveel nachten je per adres wil verblijven

Gasten vinden het vaak prettig om twee nachten in hetzelfde huis te verblijven om het beter te leren kennen. Bovendien geldt er een korting vanaf een verblijf van minimaal zeven nachten (zie tarieven). Het is echter ook mogelijk om slechts één nacht per adres te verblijven met eventueel af en toe een dubbele of driedubbele overnachting.

Wandelen en fietsen gecombineerd
Als je bij ieder huis minimaal twee nachten verblijft, dan kunnen we een leuke variant samenstellen. Zo maak je de ene dag een rondwandeling om vervolgens de tweede dag met de fiets naar het volgende huis te gaan. In plaats van te wandelen kun je natuurlijk ook een fietsronde maken of in alle rust van de plek te genieten.

Elke tocht wordt in samenhang met de opgegeven voorkeuren en de beschikbaarheid van de huizen samengesteld door onze coördinatrice Lidy. 

GPS-routes

Alle fietsroutes zijn door onszelf uitgezet, in kaart gebracht en beschreven. Je krijgt een gedetailleerde geplastificeerde geografische kaart mee en een routebeschrijving. Op de kaart staan referentiepunten die ook in de routebeschrijving vernoemd worden. Zo kan iedereen eenvoudig onze uitgezette routes volgen. 

GPS en smartphones
Om onze fietsroutes op je smartphone te zien, heb je een smartphone met een app nodig. Wij raden Topo GPS aan. Deze app is in principe gratis en biedt de mogelijkheid om voor € 9,99 gedetailleerdere geografische kaarten (IGN) van het gebied in te laden.

Garmin e.d.
Al onze routes zijn uiteraard ook geschikt om op een GPS zoals Garmin te laden. Heb je zelf een wandel-GPS dan kun je al onze wandelingen van tevoren downloaden en opslaan. 

Zodra je gereserveerd hebt, ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je de routes thuis al downloaden en installeren.

GPS wandelroutes in de aveyron zuid frankrijk

Tijdens dit arrangement geldt:

Niets moet! 

De aankomst bij het eerste huis is mogelijk vanaf 17.00 uur en op de laatste dag vertrek je na het ontbijt.
Het adres waar je overnacht, verzorgt de avondmaaltijd, overnachting, ontbijt, lunchpakket, fietskaarten en bagagetransport.

Een fietsdag is een dag waarop je naar het volgende huis gaat, vertrek vóór 10 uur, aankomst ná 16.00 uur.

Een rustdag is een dag waarop je op hetzelfde adres nog een tweede nacht verblijft. Je kunt dan bijvoorbeeld een rondwandeling maken of eens een dagje helemaal niks doen.

Wandelen in de wildernis in frankrijkDe Zuid-Aveyron

Een prachtig fietsgebied