Ons wandelarrangement

Wandelen door heuvels, valleien,
bos en weide in de Vallée du Tarn

Het wandelarrangement

Tijdens deze meerdaagse wandelvakantie loop je van het ene huis naar het andere door het heuvel- en rivierlandschap rond de Vallée du Tarn.  Dit landschap varieert in hoogte van 200 tot 600 meter. Je loopt door schilderachtige dorpjes, langs rivieren, door bossen en weilanden. Soms daal je af langs een schapenpad, steek je een beek over of klim je een bergweide omhoog.

Om hier te wandelen heb je een goede conditie en stevige wandelschoenen nodig. Je hebt elke dag de keuze uit een wandeling van ongeveer 14 of 18 km. Voor een minder lange afstand brengen we je met de auto een stuk op weg. Wandelen doe je zonder bagage, wij zorgen voor bagagevervoer.

GPS wandelroutes in de aveyron zuid frankrijk
wandelingen rond Ambialet zuid frankrijk

In dit arrangement kun je zelf aangeven:

- van wanneer tot wanneer je wil wandelen 
- uit hoeveel overnachtingen tocht moet bestaan
- hoeveel nachten je per adres wil verblijven

Gasten vinden het vaak prettig om minimaal twee nachten in hetzelfde huis te verblijven om het beter te leren kennen. Bovendien geldt er een korting vanaf een verblijf van minimaal zeven nachten (zie tarieven). Het is echter ook mogelijk om slechts één nacht per adres te verblijven met eventueel af en toe een dubbele of driedubbele overnachting.

Wandelen en fietsen gecombineerd
Als je bij ieder huis twee of meer nachten verblijft, dan kunnen we een leuke variant samenstellen. Zo maak je de ene dag een rondwandeling om vervolgens de tweede dag met de fiets naar het volgende huis te gaan. In plaats van te wandelen kun je natuurlijk ook een fietsronde maken of in alle rust van de plek te genieten.

Elke tocht wordt in samenhang met de opgegeven voorkeuren en de beschikbaarheid van de huizen samengesteld door onze coördinatrice Lidy. 

GPS-routes

Alle wandelingen en rondwandelingen zijn door onszelf uitgezet, in kaart gebracht en beschreven. Je krijgt een gedetailleerde geplastificeerde geografische kaart mee en een routebeschrijving. Op de kaart staan referentiepunten die ook in de routebeschrijving vernoemd worden.

Iedereen kan zo eenvoudig onze uitgezette routes volgen. 

GPS en smartphones
Om onze routes te zien, heb je een smartphone met een GPS-app nodig. Wij raden Topo GPS aan, deze is in principe gratis, maar voor €9,99 kun je gedetailleerdere geografische kaarten (IGN) van ons wandelgebied inladen.

Garmin e.d.
Al onze routes zijn uiteraard ook geschikt om op een GPS zoals Garmin te laden.

Heb je zelf een GPS-device of een smartphone, dan kun je al onze wandelingen van tevoren downloaden en opslaan. 

Zodra je gereserveerd hebt, ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je de routes thuis nog downloaden en installeren.

GPS wandelroutes in de aveyron zuid frankrijkFranse Valleientocht

Prachtig natuurgebied met beekjes en stroompjes